Conferinţe de presă

Rezumate din conferintele de presa sustinute de Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu

 

Conferinte 2012

Conferinţa de presa  16.02.2012

 •  Ø Drumurile judetene deszapezite in totalitate prin eforturile depuse de autoritatile locale si judetene, dar si cu Institutia Prefectului Giurgiu
 • Ø Proiecte europene pentru dotarea  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vlasca cu mijloace specifice de interventii pentru iarna viitoare.
 • Ø Cetatenii orasului Giurgiu vor primi caldura si in luna februarie , insa platile restante la facturi vor trebui onorate.
 • Ø POS Mediu - Proiect european “ RANGER “ parteneri Consiliul Judetean Giurgiu si  Parcul Natural Comana .

 

 

 

Arhiva conferinte 2011

Conferinţa de presa  19.05.2011

 Ø Scopul  si beneficiile deplasarii in Spania :

-         schimb de experienta si stabilirea de relatii intre autoritati publice din judetul Giurgiu si autoritati locale din Barcelona si Tarragona.

-         Gestionarea deseurilor

-         Retele de iluminat public

-         Oprtunitati de colaborare cu mediul privat din Spania

 

Conferinţa de presa  31.03.2011  

1.  Reducerea numarului de paturi din spitale atrage o serie de probleme , o masura imperativa si o  mare nedreptate facuta judetului Giurgiu.

2. Defalcarea numărului de paturi reduse pe fiecare judeţ în parte facuta de Ministerul Sănătăţii nu a respectat criteriul proporţionalităţii şi nu a ţinut cont 'în mod corect' de interesele fiecărei comunităţi.

3.  Investitie in construirea unei noi centrale ce va functiona pe gaze naturale, la SCUT Giurgiu.

4,  Alocarea unor sume pentru investitii - contorizarea individuala si bransarea pe verticala la  reteaua de incalzire centrala.

 

Conferinţa de presa  23.09.2010

1. Semnarea proiectului : “Asigurarea unui management efficient pentru intervenţii comune în sitaţii de urgenţă în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Russe (E.M.M.S)”.

Obiectivul general al proiectului este: creearea unei infrastructuri commune de coordonare şi gestionare a activităţilor de intervenţie în regiunea Giurgiu –Russe pentru îmbunătăţirea condiţiilor de monitorizare, conducere şi prevenire a situaţiilor de urgenţă, accidente şi dezastre. Obiectivele specifice : creşterea capacităţii de reacţie şi intervenţii operative în
situaţii de urgenţă, dotarea cu echipamente specific, în caz de dezastre, realiyarea Sistemului
de Comunicaţii şi Informare (SCI), în curs de dezvoltare în comun activităţi de informare şi de formare în domeniul managementului efficient de situaţii de urgenţă.

2.  Propunere de colaborare cu o firmă  din Germania, în ceea ce priveşte utilizarea surselor de energie neconvenţională – introducerea, promovarea şi exploatarea în condiţii de maximă eficienţă , a unor centrale electrice fotovoltaice.

3. Reabilitarea şi modernizarea spitalelor preluate de Consiliul Judeţean Giurgiu, o activitate intensă dar în egală măsură laborioasă, care necesită timp şi răbdare pentru rezultate bune.

 

Conferinţa de presa 08.04.2010

 •  Harta oficială a judeţului Giurgiu -  executată de societatea austriacă de cartografie Schubert & Franzke pentru a răspunde atât nevoilor turiştilor cât şi ale cetăţenilor .
 • Activităţi de voluntariat –“Milioane de oamnei, milioane de copaci” Începerea campaniei publice derulate de Consiliul Judeţean Giurgiu cu sprijinul Direcţiei Silvice Giurgiu şi în parteneriat cu Consiliile Locale : Călugăreni, Colibaşi, Cosoba, Găiseni, Gradinari, Hereşti, Izvoarele, Oinacu, Prundu, Răsuceni, Toporu, Vedea, Stoenesti.

 

Conferinţa de presa 26.03.2010

 •  Precizari importante - O.U.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor -  modificată de Ordonanţa de Guvern nr.7/30.01.2010, intra în vigoare din  30.04.2010 şi  va aduce schimbări  în ce  priveşte regimul drumurilor.

 •   Podul  peste Argeş ce face legătura între satul Falastoaca din comuna Comana şi comuna Colibaşi trecut în domeniul  public al judeţului .

   

 

Conferinţa de presă 11.03.2010

 • Repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a cotei de 20% din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cote defalcate din impozitul pe venit (22%) pentru echilibrarea bugetelor locale,  pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură  care necesită cofinanţare locală, pe anul 2010.

 •  Sumele alocate investiţiilor – importante şi în egală măsură prioritare pentru judeţul Giurgiu.

 

Conferinţa de presă 11.02.2010

 • Acuzaţiile prefectului de Giurgiu aduse Direcţiei de Transporturi Giurgiu sunt nefondate:  ” Este inadmisibil să acuzi nişte oameni că nu şi-au făcut datoria, în condiţiile în care utilajele de care au dispus nu au fost cele necesare.” De asemenea, nu pot fi deszăpezite toate drumurile judeţene în acelaşi timp, pentru că diferă lungimile, distanţele şi chiar diferenţele de nivel.”

 • Bani mai puţini în 2010 faţă de 2009 – Direcţia Generală de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu nevoită sa facă economii  în acest an.

 • Dezinstituţionalizarea adulţilor cu deficienţe psihice , proces început în 2006, continuă şi astăzi , însă de remarcat este ajutorul dat de Fundaţiile  Comber, Open Society Institute, Habitat for Humanity.

 •  Proiecte europene depuse pentru finanţare în vederea reabilitării unor centre pentru adulţi

 • Constituirea Camerelor Agricole pe structura Oficiilor Judetene de Consultanta Agricola. HG 1609/2009 prevede si trecerea noilor institutii in subordinea Consiliilor Judetene